Разследвания и новини без цензура

понеделник, 11 декември, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Журналисти са взели 1.4 млн. евро за реклама на ваксините и на германското правителство

Федералното правителство на Германия е платило около 1,4 милиона евро на 200 журналисти, повече от половината от които са служители на обществени радиа и телевизии. Финансирането на журналисти с държавни средства за рекламни филми в полза на политиката на правителството през последните 5 г. разкри разследване на германската медия Pleite Ticker.

Според портала един служител на телевизионния канал ZDF, чието име не се посочва, е получил повече от 32 000 евро от ръководеното към онзи момент от Меркел федерално правителство за създаване на PR филми и реклама на ваксини.

Задачата на журналиста била да създава видеоклипове от предоставените материали за работа от името на федералната пресслужба. “С тези средства беше възможно да бъдат купени над 100 държавни журналисти“, пише в изданието.

Изданието отбелязва, че „асистентът по пропагандата“ специално е заснел промо, за да популяризира кампанията за ваксиниране по време на пандемията. Едно от тях е взето през февруари 2021 г. в старчески дом.

Журналистът създал видеоклип за пътуването на канцлера Ангела Меркел до африканските държави Сенегал, Гана и Нигерия през август 2018 г.

Общо за пет години федералното правителство е платило около 1,4 милиона евро на 200 журналисти, повече от половината от които са служители на обществени радио- и телевизионни оператори“, добавят авторите.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.