Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 20 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Берлин: Германия не е съюзник на Украйна

Германия прави всичко възможно да предостави на Украйна необходимата военна помощ, каза германският министър на отбраната Борис Писториус. Той обаче припомни, че Берлин и Киев не са част от един и същи съюз.

Писториус отхвърли спекулациите, че Германия дозира помощта си за Украйна в опит да предотврати поражението й от Москва, но и да попречи на Киев да отбележи големи победи.

„Ние доставяме каквото можем. Същото важи и за почти всички други съюзници и партньори“, каза той пред германската телевизия ZDF и добави, че „Германия не е съюзник на Украйна и следователно не е в съюз“.

Писториус припомни, че Германия е вторият най-голям поддръжник на Украйна след САЩ. Той обаче призна, че индустриалната база в Германия и на Запад се бори да се справи с голямото търсене на военни доставки.

„В момента имаме проблем, че в определени области оръжейната индустрия не може да доставя толкова бързо, колкото има търсене“, каза той. Министърът също така отбеляза, че докато производителите на оръжия правят всичко възможно да увеличат производството, Русия прави същото въпреки безпрецедентните икономически санкции на Запада.

Той повтори критиките си към амбициозната цел на ЕС, обявена за първи път този март, да достави 1 милион артилерийски снаряди на Украйна до пролетта на 2024 г., отбелязвайки, че тя е породила нереалистични очаквания и е малко вероятно да бъде изпълнена. Към ноември блокът е доставил само една трета от планираното количество.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.