Разследвания и новини без цензура

неделя, 21 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Борисов: Министри от чужди държави ме натискаха от името на Кирил Петков

Много исках да има правителство. Използвах всички лостове, всички компромиси. Два пъти Мария Габриел отиде при Денков, за да му каже: „Счупвате всичко“, но те – инат. Това заяви в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Парламентът прие заявлението на Мария Габриел за отказ от мандат за съставяне на правителство. Сега президентът трябва да връчки втория мандат за съставяне на кабинет на ПП-ДБ.

Борисов заяви, че партията няма да подкрепи правителство с втория и третия мандат. Той коментира, че до последния момент от „ПП-ДБ са били нахални и са искали да узурпират цялата власт“.

„Малко ретроспекция – от първия ден съм казал тактиката на ПП–ДБ – за външния министър, за червените линии и един официален разговор, който са водили преди няколко месеца в тяхното ръководство“, подчерта Борисов.

В четвъртък казах на господин Атанасов, че правя всичко това да се случи, в петък извадих листа и се надявам доблестно да го покажат. Въпреки преговорния екип, който дадохме с мандат, собственоръчно подчертах, че Асен Василев остава, разказа още лидерът на ГЕРБ.

Собственоръчно зачертах Гаджев и написах Тагарев, както ми препоръча Иван Костов заради Атлантическия съвет, зачертах и Жечо Станков и написах Румен Радев, така, както искат, разкри Борисов.

За министъра на електронното управление казах да е техният заместник, обясни той.

Казах на Асен Василев – искам отговорът да бъде кратък, колкото днешната среща, искам да е – да или не. Вследствие на това, вечерта се чухме да го видя как е след катастрофата и той ми каза, че искат нови министри на вътрешните работи и електронното управление, разказа още той.

По думите му от ППДБ са предложили „човек от „Лидл“ за електронното управление.

ППДБ имат 4 възлови фигури в МВР и това няма да допусна, както няма да допусна да се разграждат системите в службите за сигурност и правосъдието, без да бъде дълбоко осмислено, заяви лидерът на ГЕРБ.

В събота премиерът Денков кани Мария Габриел в МС. Тя каза: Това ние не можем да отстъпим. Преговорният екип не може да отстъпи за енергетиката, но щом Борисов е решил, нека така да е. Но Денков казва, че не отстъпва за МВР и за електронното управление.

В неделя за последен път пратих Мария Габриел да каже на Денков, но той каза да сложим в МВР Румяна Бъчварова. В този промеждутък започва „тилифон, тилифон, тилифон“… ще ви кажа друг път откъде идва това „тилифон“. Обаждат се хора, министри от други държави, да ме натискат от името на Кирил Петков за вътрешния министър, издаде председателят на ГЕРБ.

Видях червените рози, които ПП дадоха на Нинова, знам личните им отношения с ДПС, знам за играта им с „Възраждане“, посочи той.

Отговарям за първия мандат и за ГЕРБ, не ви ли се струва нахално да дойдат и да кажат, че всички министри ще са техни и да им дадем и регулаторите и службите, възмути се Борисов.

До последния момент ПП-ДБ бяха нахални, искаха да узурпират цялата власт, взеха си енергетика, отбрана и електронно управление пак за тях, отсече той. Свърши. Те бяха инат – или всичко, или нищо, каза Бойко Борисов.

Още по темата: Мария Габриел внесе в парламента заявление, че се отказва да е премиер

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

2 COMMENTS

  1. Тази снимка е показна за израза – „Гледа като плъх в трици“ ….смешник !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.