Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 13 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Бтв с мерки „да защити името и репутацията си“ след издигането на Хекимян за кандидат-кмет на ГЕРБ

„Макар да сме напълно уверени в качеството, таланта и ангажираността на редакционния екип към обективността на новините, бтв въвежда редица мерки, които планира да приложи през предстоящия изборен сезон, с цел да защити името и репутацията си.“ Това се казва в позиция на медията, след като днес официално ГЕРБ издигна за кмет на София шефа на новините в телевизията Антон Хекимян.

„Решението няма как да бъде взето лесно, но съм го взел осъзнато, лично аз и след време, което аз поисках да ми бъде отредено, за да мога да помисля и да преценя ситуацията. Всичко се случи миналата седмица, имах лична среща с господин Борисов и получих покана да бъда кандидат за кмет на ГЕРБ“. Това заяви пред журналисти Антон Хекимян.

От бтв твърдят, че незабавно са ограничили достъпа на Хекимян до нюзрума и всички други ресурси на компанията и бързо информирали вътрешната общност и широката общественост за неговото напускане.

В съобщението на бтв се твърди още, че ще бъдат взети мерки за зашита на репутацията на медията.

Това включва редакционен план за отразяване на предизборната кампания за Местни избори 2023, който да гарантира безпристрастност на новините. Телевизията ще използва и услугите на трета страна – външна агенция, която да следи за обективността на новинарското отразяване в периода на предстоящата предизборна кампания.

„Упълномощен представител от редакционната колегия на СМЕ ще бъде на разположение да отговаря на въпроси, които българските медии могат да имат във връзка с нашето предизборно отразяване“, се казва още в позицията на медията.

„Бтв оценява въздействието от създалата се ситуация много сериозно и наш първостепенен приоритет продължава да бъде да се придържаме към редакционните ни насоки и да отразяваме новините безпристрастно и обективно“, казва Главният изпълнителен директор и изпълняващ от 23 септември длъжността директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ Ралф Бартолaйт. Той ще остане на тази позиция „до намирането на подходящ заместник“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.