Разследвания и новини без цензура

събота, 18 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ФБР с достатъчо доказателства да обвини Хънтър Байдън

Федералните агенти, които разследват сина на американския президент Джо Байдън – Хънтър, разполагат с достатъчно доказателства, за да го обвинят в престъпления, свързани с данъци и покупка на оръжие. Решението за повдигане на обвинения обаче зависи от прокурор в Делауеър, съобщи Washington Post.

Докато данъчните власти проучват дали Хънтър Байдън не е укрил доходи, свързани с неговите чуждестранни бизнес начинания – от Украйна до Китай, ФБР разследва инцидент от 2018 г., при който той отговори с „не“ на въпроса за това дали е използвал наркотици. В мемоарите си от 2021 г. „Красиви неща“ синът на президента разкри, че по това време е използвал крек кокаин и други наркотици.

Агентите са започнали разследване срещу сина на Байдън, но решението зависи от американския прокурор на Делауеър Дейвид Уайс да реши дали да заведе дело, съобщава The Post, позовавайки се на „хора, запознати със случая“.

Уайс е кариерен прокурор, но е назначен от президента Доналд Тръмп в края на 2017 г. Тръмп посочи бизнес отношенията на Хънтър в Украйна и разкритията за секс и наркотици от лаптопа му по време на президентската кампания през 2020 г., обвинения, които Байдън и демократите осъдиха като „руска дезинформация“.

Историяте за лаптопа беше цензурирана в социалните мрежи в името на „укрепването“ на президентските избори, но съдържанието на лаптопа по-късно беше потвърдено, че е автентично.

Адвокатът на Хънтър Байдън Крис Кларк заяви пред вестника, че изтичането на информация по самия случай е федерално престъпление и че „няма никакъв контакт с нито един федерален разследващ агент“.

„Жалко е, че правоприлагащите органи изглежда нарушават закона, за да предразположат дело срещу лице, което е мишена просто заради фамилното му име“, каза Кларк.

Департамента по правосъдие, ФБР и приходната агенция не са коментирали официално случая.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.