Разследвания и новини без цензура

понеделник, 2 октомври, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Габриел: „Трябва да подкрепяме повече Украйна, за да спечелим при възстановяването й“. А какво спечелихме от Ирак?

„България по отношение на Украйна трябва да бъде с много ясна позиция. Ако страната ни бъде ясна в позицията си за подкрепа на украинския народ, България си дава шанс да бъде част от процесите на възстановяването на страната, което означава много възможности за ключови сектори в българската икономика, като енергетика, транспорт, строителство, земеделие, IT сектора“, заяви в интервю за БТВ Мария Габриел.

Тъй като водещият не я попита какво спечелихме от възстановяването на Ирак, направи го  журналистът Кърдинка Къдринова. В профила си във Фейсбук тя зададе въпроси до Габриел, които българските телевизии не смеят да задават.

„Мария Габриел-2023 досущ като Соломон Паси-2003. Преди малко в телевизионно интервю Габриел прочувствено обясни, как България спешно трябва да заеме по-проукраинска позиция, за да можело после наши фирми да се облагодетелстват от следвоенното възстановяване на Украйна.

Също като нея сега, Паси преди 20 години, насред войната на САЩ и „коалицията на желаещите“ в Ирак, пламенно агитираше по телевизията какви дивни печалби ще изкара българският бизнес от следвоенното възстановяване на арабската страна, но само ако прати там свой контингент.

Е, изпрати. И получи „печалби“ от 13 поцикновани ковчега с убити български войници. Петима – от атентата в Кербала в края на 2003-та, после още осмина загинали от „приятелски огън“ и в катастрофа на конвой. Бяха обезглавени и двама пленени в Ирак български шофьори, за които Паси отказа да преговаря (макар по същото време Берлускони да спаси с преговори две също отвлечени там италианки). Та така. Едно и също си пеят като латерни и вярват, че сме идиоти без памет и мисъл. Докога????“

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.