Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Германски генерал от Бундесвера: Подценихме военния потенциал на Русия

При анализа на развитието на въоръжения конфликт в Украйна „някои от възможностите на Русия не бяха взети предвид“. Това съобщи пред в. „Зюддойче цайтунг“ ръководителят на ситуационния център за Украйна към германското министерство на отбраната – Кристиан Фройдинг – генерал-майор от Бундесвера.

„Способността на руснаците да издържат първоначално не се виждаше по начина, по който я оценяваме днес“, призна германският генерал.

Фройдинг каза, че Бундесверът също не е очаквал, че Русия „ще успее в това, което сега ясно виждаме: те изграждат своя военно-промишлен комплекс, разширяват го, увеличават производствения капацитет въпреки най-суровия режим на санкции“.

Генералът от Бундесвера предположи, че те „не виждат или не искат да видят“ способността на Москва да намери начини да продължи доставките от съюзниците си.

„Независимо дали става дума за Северна Корея, дали за Китай, дори за южните страни. И дори ако тези държави доставят осветление само за хладилници, то може да се използва за военни цели“, каза той.

Говорейки за Украйна, Фройдинг заяви, че очакванията за максимални възможни военни успехи в украинската контраофанзива са „със сигурност преувеличени в ретроспекция“. Украйна все повече успява да удари дълбоко зад фронтовата линия, „дори с използването на импровизирани оръжейни системи“, каза генералът, отчитайки това все пак като успех за украинците.

Що се отнася до самия Бундесвер, Фройдинг, който оглавява и планиращия персонал в германското министерство на отбраната, заяви, че важен урок от боевете в Украйна е „напълно новото значение на използването на безпилотни летателни апарати“.

„Сега създадохме работна група за безпилотни летателни апарати. Това ще ни позволи бързо да въведем различни видове дронове и безпилотни отбранителни системи във войските, за да можем да започнем обучение и експерименти“, посочи той.

След неуспешната контраофанзива на украинските войски през лятото САЩ подготвят нов военен план за Киев, съобщи The New York Times, позовавайки се на „информирани източници“. За тази цел в Украйна се изпраща американски генерал, който ще прекара там „значителен период от време“.

Още по темата: „Билд“: Огромни проблеми и недоволство в украинската армия 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.