Разследвания и новини без цензура

неделя, 21 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Хърватският президент: Америка е във война с Русия, ние сме само пионки

„Може би Германия е във война с Русия. Успех този път, дано свърши по-добре, отколкото преди 70 години, но ние не сме във война с никого“, каза хърватският президент Зоран Миланович и допълни: „Тя (Бербок – външният министър на Германия-б.р.) ни казва, че всички ние сме във война с Русия. Ние не сме, Америка е, ние сме само пионки“, заяви държавният глава на Хърватия, предаде БТА.

Изпращането на западни танкове в Украйна ще удължи войната и ако Вашингтон и Москва не достигнат до споразумение, ще започне трета световна война, заяви Зоран Миланович.

Хурватският президент е известен с това, че се противопоставя на оказването на военна подкрепа за Украйна. Тази негова позиция е в противоречие с позицията на правителството на премиера Андрей Пленкович, който влезе в конфликт с президента и го нарече „путинофил“.

„Това ще удължи войната. Всички танкове, включително руски и американски, горят по един и същи начин и хората в тях са или убити, или успяват да избягат“, каза Миланович пред журналисти. Хърватският президент използва почти същата фраза като говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, който в сряда каза по отношение на обещаните на Украйна германски и американски танкове, че „тези танкове горят като всички останали“.

„Войната в Украйна ще продължи, докато Москва и Вашингтон не се споразумеят в някакъв момента да я прекратят, което е ужасно трудно и далече“, продължи хърватският президент. Според него в тези разговори нито Загреб, нито Берлин, нито Париж, нито Брюксел ще бъдат консултирани, а ако те не бъдат проведени, светът ще започне да се придвижва бавно към трета световна война.

Той отправи критика към външния министър на Германия Аналена Бербок за думите й пред Съвета на Европа, че европейските страни трябва да бъдат единодушни и да спрат да се обвиняват помежду си, защото в Европа има война срещу Русия, а не между европейските държави. По този повод Миланович заяви, че никога не е виждал „подобна лудост“ и че не знае Европа да е във война с Русия.

Източник:Гласове
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.