Разследвания и новини без цензура

петък, 24 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Кирил Петков предложил личния си охранител за зам.-министър на вътрешните работи

Бившият личен охранител от НСО на Кирил Петков като министър-председател най-вероятно ще стане зам.-министър на вътрешните работи, съобщи Breaking.bg.

Кирил Ценкин е в дълъг болничен от службата за охрана, като преди това е пратен от шефа си в резиденция „Шабла“. Ценкин е фаворит на бащата на Петков Татко Петко, който даже искал да го направи шеф на НСО, но пазарлъците и скандалите в коалицията ПП-ДБ кой да ръководи чистките в службите го изтикала към МВР, твърди медията.

Ценкин е дългогодишен държавен охранител, ръководил е авангарда от охраната на Цветан Цветанов, докато той бе вътрешен министър в първия кабинет на Бойко Борисов.

МВР остава единственото министерство само с един назначен от новото правителство заместник-министър. Проблемът е в скандалите между групата на Рашков от ПП и Атанас Атанасов от ДБ кой да овладее силовите структури и службите в МВР.

Засега във войната печели Бойко Рашков който успя да назначи два протежета-Стоян Темелакиев за зам.-министър на МВР, който да отнеме лостовете от управлението на изпадналия в немилост главен секретар Петър Тодоров, превръщайки го във фигурант преди да бъде сменен и Явор Серафимов, служителят направил шеметна кариера от шеф на отдел, през зам.-директор и от вчера директор на ГДБОП благодарение на факта, че е потулил разработка „Градинарят“ срещу Бойко Рашков.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.