Разследвания и новини без цензура

сряда, 22 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Клиент на българска криптоборса е финансирал терористични актове

За последните 5 години през Nexo са преминали оборотни пари в размер на над 94 млрд. долара, съобщи на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева, след като по-рано днес адреси на криптоборсата в София бяха претърсени от прокурори, следователи и ДАНС. Клиент на платформата е лице, което е финансирало терористични актове, твърди прокуратурат.

Фирма Nexo, собственост на български граждани, търгува с криптовалута във Великобритания, Швейцария, Съединените щати и известни офшорни дестинации.

„В момента текат действия по разследването и разпити на свидетели в Националната следствена служба. На територията на столицата се провеждат активни действия по разследването с цел неутрализиране на незаконна престъпна дейност на криптобанката Nexo. Тази банка е създала и поддържа международна платформа за обмен и предоставяне на заеми на криптовалута. Установено е по досъдебното производство, че основните организатори на тази дейност са български граждани и основната дейност е от територията на България“, каза Милева.

Тя подчерта, че криптоборсата е действала чрез множество регистрирани търговски дружества, които по голямата част от тях представляват пощенски кутии, т.е. кухи фирми.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.