Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Клиент на българска криптоборса е финансирал терористични актове

За последните 5 години през Nexo са преминали оборотни пари в размер на над 94 млрд. долара, съобщи на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева, след като по-рано днес адреси на криптоборсата в София бяха претърсени от прокурори, следователи и ДАНС. Клиент на платформата е лице, което е финансирало терористични актове, твърди прокуратурат.

Фирма Nexo, собственост на български граждани, търгува с криптовалута във Великобритания, Швейцария, Съединените щати и известни офшорни дестинации.

„В момента текат действия по разследването и разпити на свидетели в Националната следствена служба. На територията на столицата се провеждат активни действия по разследването с цел неутрализиране на незаконна престъпна дейност на криптобанката Nexo. Тази банка е създала и поддържа международна платформа за обмен и предоставяне на заеми на криптовалута. Установено е по досъдебното производство, че основните организатори на тази дейност са български граждани и основната дейност е от територията на България“, каза Милева.

Тя подчерта, че криптоборсата е действала чрез множество регистрирани търговски дружества, които по голямата част от тях представляват пощенски кутии, т.е. кухи фирми.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.