Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Княгиня Калина е в ареста и с отнет автомобил

Дъщерята на Симеон Сакскобургготски княгиня Калина е арестувана за 24 часа, след като вчера катастрофира след употреба на алкохол. Пробата с дрегер е отчела над 1,2 промила алкохол в кръвта – границата, над която се носи наказателна, а не само административна отговорност.

Полицаите са иззели автомобила, с който е катастрофира. Срещу нея е образувано досъдебно производство, съобщи БНР.

Калина у ударила кашпа на паркинга пред хотел в курорта Боровец. Съпругът й заяви, че „може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол“.

Депутатите гласуваха промени в Наказателния кодекс, които влязоха в сила от началото на август. Според тях който шофира с концентрация на алкохол в кръвта, по-висока от 1,2 промила, се наказва с отнемане на автомобила му в полза на държавата. Ако шофьорът не е собственик на автомобила, трябва да плати на държавата сума, равна на стойността на превозното средство.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Каква княгиня е Калина? Тя е дъщеря на един престолонаследник, който дори не е коронясан от патриарха, както е било по тогавашната конституция Писна ми от журналистическото неравновесие, неграмотност и антипрофесионализъм! Каква княгиня е Калина? Тя е дъщеря на един престолонаследник, който дори не е коронясан от патриарха, както е било по тогавашната конституция. Престолонаследникът доброволно абдикира от възможността да бъде цар в този си живот, защото стана партиен лидер и беше премиер.

    България по един или друг начин е станала от монархия република и тоа е безсорен факт. Князе и княгини у нак няма. Е, има феодали и боляри на слънце и на сянка, но те не притежават роялистки реквизити. Журналята напразно се подмокрят. Виенски балове има само във Вена.

    Любо Кольовски https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/kakva-knyaginya-e-kalina-tya-e-dashterya-na-edin-prestolonaslednik-koyto-dori-ne-e-koronyasan-ot-patriarha-kakto-e-bilo-po-togavashnata-konstituciya/115138

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.