Разследвания и новини без цензура

петък, 24 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Орбан демонстративно не отиде на среща с Байдън

Премиерът на Унгария Виктор Орбан пренебрегна срещата във Варшава в сряда с президента Джо Байдън и другите лидери на Букурещката деветка, след като настоя, че Доналд Тръмп е единственият човек, който може да постигне мир с Владимир Путин, съобщи Daily Mail.

Орбан има различно мнение за войната в Украйна, като укорява Европейския съюз за удължаването на конфликта. Той дори заяви, че само бившият президент на САЩ Доналд Тръмп може да договори сделка между украинците и руснаците за прекратяване на конфликта.

„Това ще звучи брутално, но надеждата за мир е името на Доналд Тръмп“, каза Орбан през октомври, твърдейки, че Байдън не е човекът за тази работа, защото „прекали“, като нарече руския президент Владимир Путин „военен престъпник“.

По време на следобедната среща в сряда в президентския дворец Унгария беше представена от президента на страната Каталин Новак, който също е член на дясната партия „Фидес” на Орбан.

Преди срещата Байдън нарече решението на Путин да напусне Новия договор за ядрени оръжия СТАРТ „голяма грешка“ и обеща да „защити всеки сантиметър“ от НАТО, тъй като дипломатическото напрежение между Вашингтон и Москва допълнително се влоши.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.