Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Politico: 19 подчинени на Мария Габриел в ЕК са напуснали, товарила ги е с нейни лични дела

Мария Габриел е използвала служителите си като еврокомисар да й вършат лични задачи, които не са свързани с работата. Средата за работа е била токсична, от служителите се е изисквало да работят до пълно изтощение. Това пише белгийският вестник Politico. Изданието е интервюирало служители на ЕК, които споделят техните впечатления за кандидат-премиера на България Мария Габриел.

„Тя е загубила 19 служители – приблизително колкото е един цял кабинет на еврокомисар – от 2019 г. насам, като един служител нарече екипа й „кабинет, в който непрекъснато някой влиза или напуска“, подчертава медията. Мария Габриел редовно е пращала подчинените си да й купуват Кока Кола и цигари, пише в статията.

Бивши служители казаха пред Politico, че тя натоварвала извънредно много персонала си и молила служителите си да се занимават с нейни лични въпроси, несвързани с работата. Един от тях описва времето им в кабинета като „същински кошмар“.

„Имате различни типове комисари. Някои са млади, с добри връзки… Те са жадни за развитие, амбицирани са да напреднат в кариерата си и това понякога ги изнервя“, каза служител на ниво кабинет на Европейската комисия, който поиска да остане анонимен, за да говори свободно.

„Тя беше добър колега, но понякога имах чувството, че получава позициите си от другаде“, особено от ЕНП, каза бивш еврокомисар, който е работил с нея. – „Тя беше като партиен войник.“

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.