22 C
София
събота, 20 август, 2022

Проф. Джефри Сакс: Ковид дойде от американска лабораторна биотехнология

- Реклама -spot_imgspot_img

Американският проф. Джефри Сакс, който председателства комисията за разследване на произхода на Covid-19 към престижното медицинско списание The Lancet, твърди, че пандемичният вирус не идва от природата.

„Аз съм сигурен, че Covid 19 дойде от американска лабораторна биотехнология, а не от природата“, твърди световноизвестният икономист и автор Джефри Сакс. Той говори на конференция, организирана от мозъчния тръст GATE Center в Испания в средата на юни.

Проф. Сакс подчерта, че е запознат, тъй като председателства комисията за разследване на Covid-19 към престижното медицинско списание The Lancet.
„Така че това е резултат от грешка, според мен, на биотехнологиите, а не случайност от естествено разпространение от природата“, повтори той. Според него за последните 2 г. са събрани достатъчно доказателства, които да бъдат разследвани, но до момента тези доказателства не се разследват нито в САЩ, нито никъде другаде и има причина за това, защото „не искат да гледат под килима твърде много“, заяви проф. Сакс.

- Реклама -spot_imgspot_img
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.
Разследвания
- Реклама -spot_img
Свързани публикации
- Реклама -spot_img

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here