Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Путин: Не Русия започна войната в Украйна през 2014 г., опитваме се да я прекратим

Русия не започна военните действия в Украйна, а се опитва да ги прекрати, заяви президентът Владимир Путин, цитиран от БТА.

„Искам да кажа това отново: ние не започнахме никакви военни действия, ние се опитваме да ги прекратим. Тези военни действия бяха започнати от националистите в Украйна и тези, които ги подкрепиха през 2014 г., когато беше извършен държавният преврат“, каза Путин на среща с представители на руския авиационен сектор. „Всичко започна така, след което последваха събитията в Крим и Донбас“, отбеляза той. През 2014 г. Крим обяви независимост и подписа договор за присъединява към Русия след референдум, който Украйна отказа да признае. Две области в Източна Украйна, населени с преобладаващо руско население – Донецка и Луганска област, също обявиха независимост и започна 8-годишен въоръжен конфликт.

Путин посочи, че Киев от осем години води война, за да изтреби хората, които живеят в Донбас и се чувстват кръвно свързани с Русия, руската култура и език. „Още колко дълго можеше да се търпи това?“, попита той.

Според Путин руската икономика е устояла на сътресенията, предизвикани от наложените от Запада санкции, и според прогнозите тя дори ще регистрира тази година растеж, предаде БТА.

„Отделни сектори у нас се сблъскаха с трудности – да, това беше неизбежно“, призна руският президент. В същото време той увери, че ефективността, с която Русия се е противопоставила на създадените за нея заплахи в икономическата сфера, е била неочаквана за „страните от колективния Запад“.

Източник:БТА
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.