Разследвания и новини без цензура

сряда, 22 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Путин: Не Русия започна войната в Украйна през 2014 г., опитваме се да я прекратим

Русия не започна военните действия в Украйна, а се опитва да ги прекрати, заяви президентът Владимир Путин, цитиран от БТА.

„Искам да кажа това отново: ние не започнахме никакви военни действия, ние се опитваме да ги прекратим. Тези военни действия бяха започнати от националистите в Украйна и тези, които ги подкрепиха през 2014 г., когато беше извършен държавният преврат“, каза Путин на среща с представители на руския авиационен сектор. „Всичко започна така, след което последваха събитията в Крим и Донбас“, отбеляза той. През 2014 г. Крим обяви независимост и подписа договор за присъединява към Русия след референдум, който Украйна отказа да признае. Две области в Източна Украйна, населени с преобладаващо руско население – Донецка и Луганска област, също обявиха независимост и започна 8-годишен въоръжен конфликт.

Путин посочи, че Киев от осем години води война, за да изтреби хората, които живеят в Донбас и се чувстват кръвно свързани с Русия, руската култура и език. „Още колко дълго можеше да се търпи това?“, попита той.

Според Путин руската икономика е устояла на сътресенията, предизвикани от наложените от Запада санкции, и според прогнозите тя дори ще регистрира тази година растеж, предаде БТА.

„Отделни сектори у нас се сблъскаха с трудности – да, това беше неизбежно“, призна руският президент. В същото време той увери, че ефективността, с която Русия се е противопоставила на създадените за нея заплахи в икономическата сфера, е била неочаквана за „страните от колективния Запад“.

Източник:БТА
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.