Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Част от земеделците спират протестите, разбраха се с правителството

Представители на протестиращите земеделци се срещнаха с премиера Николай Денков в Министерския съвет и обявиха, че спират протестите.

„Имаме разбирателство по трите точки, които бяхме поставили предварително. Към момента, това, което е важно да се знае е, че спираме ефективните протестни действия от понеделник. Събота и неделя вече бяха отменени. Ще се изготви текст на споразумение, между нас като представители на бранша, и премиера, който да бъде разписан от всички”, каза председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

 „Има разбирателство по първата част – да бъдат постигнати ставките от миналата година. По втората част, законодателната инициатива, трябва да се прегледат законите и да се разпишат”, поясни Костадин Костадинов от Българската аграрна камара.

„Имахме поредната среща със зърнопроизводителите, екипите на Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“. Срещата отново беше съдържателна и задълбочена. Смятаме, че имаме съгласие по основните точки. В неделя очакваме да редактираме текста на споразумението, така че то да придобие краен вид и в понеделник да се подпише“, каза Николай Денков.

„Искам да благодаря на земеделските производители за търпението и интелигентността. Видя се, че никой няма да бъде ощетен”, каза министърът на земеделието Кирил Вътев.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.