Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Журналистът Димитър Стоянов от Bird e задържан за 24 ч. за хулиганство и заплаха с оръжие

Журналистът от BIRD Димитър Стоянов съобщи във Фейсбук, че е бил нападнат в гръб. МВР публикува видео от охранителна камера в столичния кв. „Хаджи Димитър“, на което обаче се вижда как журналистът вади оръжие. Той е задържан.

„Във връзка с появили се спекулации, уточняваме че журналистът Димитър Стоянов е задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие. Задържането е след получен сигнал в полицията от гражданин“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Кадрите показват, че той се отдалечава от човек, който вероятно му казва нещо. Стоянов се обръща и вади пистолет, като го насочва срещу мъжа.

На видеото се вижда и жена, която се опитва да успокои афектирания Димитър Стоянов. Журналистът прибира пистолета. Инцидентът се развива на тротоар пред сграда, на която е монтирана охранителна камера.

Във Фейсбук Стоянов публикува своята версия, че е нападнат в гръб, докато пазарува, и показва снимка, на която се вижда, че кожата му е одрана.

„Дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва. Ако не се уплашиш, ще избяга и после ще те нападне в гръб, ще те издере като гневна жена и ще обясни как ще те убие. А ти дори нямаш идея от къде ти е дошло. Още се чудя провокация ли е или идиот“, пише Димитър Стоянов.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.