Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

България даде коридор в Черно море на корабите от Украйна до Варна

Втори кораб със зърно напусна в събота пристанището на украинския град Одеса след излизането на Русия от Черноморската зърнена инициатива миналия месец.

Той плава за пристанище Варна, съобщи украинският депутат Олексий Гончаренко в канала си в Телеграм, цитиран от Ройтерс. Новината е придружена със снимка на кораба.

Контейнеровозът „Примус“ под флага на Либерия се движи от Одеса в посока пристанище Варна в България, съобщи и агенция Интерфакс-Украйна, като се позова на базата данни „Марин Трафик“ (MarineTraffic).

България стана транзитна страна за украинското зърно през Черно море, след като Русия отказа да поднови зърнената сделка и обяви, че всеки кораб, който влиза на украинско пристанище ще бъде смятан за военна цел заради опасността да превозва военни материли за Украйна.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

3 COMMENTS

 1. Знаят ли Денков и Габриела, за Киро оръфляка не питам, в какво точно забъркват България с „участие“ в зърнената сделка? Рано или късно и родните глобалисти ще усетят, че времето им свърши. Рано или късно ще разберат, че това, което правят и са намислили да правят, вече няма да се получава. Засега все още имат право да се правят, че всичко си е като в 1990 година и в 2001, когато САЩ просто така си превзеха Ирак. Още малко ще могат да се правят, че нищо не знаят и нищо от тях не зависи докато тъпчат пари във всичко дупки.

  CNN твърдели, че България била…..страна по зърнената сделка, съобщават някои медии у нас. На лапнишараните, които пасат трева може и да им ги разправят тези! България не е и никога няма да бъде страна по тази сделка! Тя е от друго ниво, много над компетентността на България като фактор в международната политика. Но че приятелчетата на Българската политическа върхушка от САЩ могат да накиснат България в блатото на военни проблеми и тежки катастрофи, съм абсолютно сигурна! И понеже нашите балони с райски газ, не знам защо наричани министри, могат да бъдат накарани да направят всичко, що да не ни бутнат трафика на оръжие в Черно море. Само шараните си мислят, че украинците превозват жито за бедните нещастни африканчета със зърновозите. Има ли пилот в българския правителствен самолет! Знаят ли Денков и Габриела, за Киро оръфляка не питам, в какво точно забъркват България с „участие“ в зърнената сделка? Заместваме Русия!?!? И после, България няма никаква международна тежест за това. С него се занимават Катар, Турция, Китай и Русия. Дали в тази компания някой е чувал за Денков, Менков, Габриела или незнамкойси Тагарев? Русия стреля по всичко в Черно море. Дали случайно това има нещо общо с информацията, че имало напрежение в БА и напускащи?

  Не знам какво уговаря Денков, но Украйна е на пътя на свършването. Тези дни ще се реши дали ще бъде раздела като Корея, или руснаците ще влязат в Киев. И за двете възможности решава Путин, не Зеленски, нито САЩ! Така че в какво ще участваме, в агонията на умиращия ли?

  Анастасия Гешева https://svobodnoslovo.eu/komentar/znayat-li-denkov-i-gabriela-za-kiro-oraflyaka-ne-pitam-v-kakvo-tochno-zabarkvat-balgariya-s-uchastie-v-zarnenata-sdelka/115253

 2. Страхил Ангелов: „Проектът“ Украйна е пред закриване. Военен разгром и разпад на държавата Над 60% от персонала, който украинското външно министерство изпраща на работа зад граница отказва да се завърне в „родината си“ след приключване на мандата. Повече от половината „дипломати“ на Незалежната не се прибират обратно, а продължават да живеят в държавите, където са били акредитирани – или с две думи дезертират.

  Не е по-розово и положението на фронта. По-голямата част от предоставената от Запада техника е утилизирана, т.е. унищожена, а загубите в жива сила само за месеца на енергично рекламираното „контранастъпление“ възлизат на над 40 000 души и то без да бъдат постигнати абсолютно никакви успехи – няма нито педя „освободени“ територии. Личният състав на въоражените сили на Украйна е тежко демотивиран и склонен към дезертьорство. Цели подразделения се предават на руската армия още при първото съприкосновение – и то безусловно. Немалка част от насилствено мобилизираните и откарани на фронта без абсолютно никаква подготовка украински военнослужещи, моментално след като попаднат на първа линия търсят части на руските сили, за да се предадат превантивно, с цел да спасят живота си.

  Всичко това вещае пълен разпад на държавата и въоръжените и сили и респективно военен разгром. С две думи „проектът“ Украйна е пред закриване и създателите му сега се чудят как да минимизират щетите от ликвидацията му и най-вероятно ще създадат нов подобен конфликт, за да отвлекат вниманието от провала си. Източният фронт се приближава към България и затова е истерията, в която са изпаднали кураторите от т.нар. „колективен запад“, които понастоящем управляват Родината ни чрез марионетки като Денков, Борисов, Петков и Иванов. Просто контрола върху събитията им се изплъзва и инициативата вече не в техни ръце.

  В потвърждение на горното искам да отбележа, че правителството Денков-Габриел няма програма и единствените му приоритети са ВОЙНА и ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ, което всеки може да забележи и без да е кой знае колко проницателен и информиран – всичко останало, което тези вършат е свързано с овладяване и то насилствено на държавата отново с оглед реализация на посочените два основни приоритета! Всички скандали, които тези забъркват са с цел отвличане на вниманието или чисто и просто от глупост и некадърност! Управляват ни от чуждо име против волята и интересите ни – това трябва да се заявява ясно и категорично!

  Страхил Ангелов, Фейсбук

 3. оказа се че това е украйнска фалшива новина Морският кораб, който напусна Одеса, се върна с пълна скорост в териториалните води на Украйна Зърновозът, който напусна пристанището на Одеса, се обърна в Черно море и с пълна скорост се върна във водите на Украйна.

  Мистериозният инцидент със зърновоза „Примус“, който сутринта напусна пристанището на Одеса, където се намираше от началото на спецоперацията, получи неочакван развой. Както стана известно, корабът наистина е напуснал пристанището, но по-късно, след като е стоял известно време в неутрални води, внезапно се е обърнал и се е върнал с пълна скорост обратно в посока Одеса. Към момента остава неизвестна каква точно е причината за подобно движение на морски кораб, но източници съобщават, че тази сутрин корабът за насипни товари Primus може да се придвижи към пристанище Варна (България), което повдига редица въпроси, тъй като преди това Русия спря участието си в сделката за зърно.

  Трябва да се отбележи, че това е вторият кораб, който напуска пристанището на Одеса, след като Русия официално обяви, че спира участието си в черноморската инициатива.
  Повече подробности на: https://avia.pro/news/morskoe-sudno-vyshedshee-iz-odessy-na-polnom-hodu-vernulos-v-territorialnye-vody-ukrainy

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.