Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Германският военен министър: Най-лошият сценарий е САЩ да изберат президент, който да остави Европа сама да се оправя с Украйна

Европейските членове на НАТО може да се сблъскат с големи проблеми, като продължат да подкрепят Киев в конфликта му с Русия след изборите в САЩ през 2024 г., предупреди германският военен министър Борис Писториус. Помощта на Вашингтон за Украйна вероятно ще бъде намалена независимо от резултатите от гласуването, каза министърт в интервю за вестник Welt am Sonntag.

САЩ ще трябва да обърнат повече внимание на Индо-Тихоокеанския регион след 2024 г., дори ако „проевропейски“ президент спечели изборите догодина, смята Писториус. „Най-лошият сценарий“ може да доведе до край на подкрепата на Запада за Киев, предупреди министърът.

„Ако най-лошият сценарий се случи и американски президент, който се дистанцира от Европа и НАТО, дойде в Белия дом, ще имаме предизвикателства, които в момента са невъобразими“, каза Писториус. След това Европа ще трябва да „компенсира“ намалените американски ангажименти към отбраната на военния блок, предупреди министърът и добави, че това ще бъде „на върха на това, което вече правим днес“.

Писториус каза още, че собствените отбранителни въпроси на Германия едва ли ще бъдат решени дотогава. Проблемите с доставките и финансирането, пред които е изправена германската армия, Бундесверът, от години едва ли ще бъдат решени преди 2030 г., призна министърът. Той също така заяви, че запасите на Бундесвера са ограничени и отказа да обещае повече танкове германско производство на Украйна.

Министърът не уточни чия победа на президентските избори през 2024 г. вижда като „най-лошия сценарий“. Няколко потенциални кандидати на Републиканската партия, включително бившият президент Доналд Тръмп, вече поставиха под съмнение подкрепата за Украйна, предизвиквайки безпокойство в Киев.

През март Тръмп заяви, че ако бъде избран отново, Киев трябва да очаква, че „ще дойдат малко пари от нас“. Друг потенциален кандидат, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, определи конфликта като „териториален спор“ и че не е „жизненоважен интерес на САЩ“ да се включват по-активно в него.

Президентът на САЩ Джо Байдън, чиято администрация осигури 112 милиарда долара финансиране за Украйна от Конгреса миналата година, също многократно е критикуван от някои републиканци за това, което те нарекоха писане на „празен чек“ за Киев.

Преди дни украинският президент Володимир Зеленски заяви пред Асошиейтед прес, че се притеснява от потенциално намаляващата подкрепа на САЩ и заяви, че „ако спрат да ни помагат, няма да спечелим“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.