Разследвания и новини без цензура

неделя, 21 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Проверяват дали криптобанката „Нексо“ е финансирала „Продължаваме промяната“

ГЕРБ в момента проверяват дали криптобанката „Нексо“ е финансирала „Продължаваме промяната“, съобщи по Нова телевизия депутатът Тома Биков, с уговорката, че все още правят проверката, но подозренията им са налице.

„Тези случайни свързаности – Настимир Ананиев се оказа член на УС на „Нефтогаз“, имаме много сериозни съмнения, че има свързаност между двата субекта“, каза депутатът в Нова телевизия. „Очакваме всеки, който е нарушил закона, да бъде подведен под отговорност“, добави той.

Прокуратурата и МВР извършиха обиски и претърсвания в офисите на компанията за търговия с криптовалута „Нексо“ вчера сутринта. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева и ръководителят на отдел „Киберпрестъпност“ Светослав Василев разкриха, че разследват организирана престъпна група, пране на пари, данъчни престъпления, престъпления, свързани с предоставяне на банкова дейност без необходимия лиценз, както и компютърни измами.

Сред съдружниците в криптобанката е Антони Тренчев, бивш депутат и колега на Настимир Ананиев от времето им като депутати от Реформаторския блок и партията на Меглена Кунева. В момента Ананиев е депутат от „Продължаваме промяната“ и лидер на партия „Волт“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.