Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 1 юни, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Проверяват дали криптобанката „Нексо“ е финансирала „Продължаваме промяната“

ГЕРБ в момента проверяват дали криптобанката „Нексо“ е финансирала „Продължаваме промяната“, съобщи по Нова телевизия депутатът Тома Биков, с уговорката, че все още правят проверката, но подозренията им са налице.

„Тези случайни свързаности – Настимир Ананиев се оказа член на УС на „Нефтогаз“, имаме много сериозни съмнения, че има свързаност между двата субекта“, каза депутатът в Нова телевизия. „Очакваме всеки, който е нарушил закона, да бъде подведен под отговорност“, добави той.

Прокуратурата и МВР извършиха обиски и претърсвания в офисите на компанията за търговия с криптовалута „Нексо“ вчера сутринта. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева и ръководителят на отдел „Киберпрестъпност“ Светослав Василев разкриха, че разследват организирана престъпна група, пране на пари, данъчни престъпления, престъпления, свързани с предоставяне на банкова дейност без необходимия лиценз, както и компютърни измами.

Сред съдружниците в криптобанката е Антони Тренчев, бивш депутат и колега на Настимир Ананиев от времето им като депутати от Реформаторския блок и партията на Меглена Кунева. В момента Ананиев е депутат от „Продължаваме промяната“ и лидер на партия „Волт“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.